BAHAN-BAHAN:
1 cawan gula.
1/2 cawan susu masam (sour cream)
1/4 cawan mentega tanpa garam
1/4 cawan shortening
1 sudu kecil vanila
1 biji telur gred A
2 1/4 cawan tepung gandum
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1/4 sudu kecil garam
2 cawan cip coklat.
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan ketuhar pada suhu 180oC.
2. Pukul gula, susu masam, mentega, shortening, vanila dan telur di dalam pemutar elektrik dengan kelajuan sederhana.
3. Ayak bersama tepung, baking soda dan garam.Masukkan ke dalam pemutar elektrik dan putar perlahan-lahan.
4. Gaulkan cip coklat. Bulat-bulatkan atau guna scop aiskrim untuk memudahkan lagi.
5. Bakar selama 15-20 minit sehingga masak.
No comments:
Post a Comment