RESEPI CASHEWNUT ICE CREAM COOKIES
CASHEWNUT ICE-CREAM COOKIES
Bahan A:
250gm mentega
120gm gula aising
1/8 sudu teh pewarna kuning telur
Bahan B:
320gm tepung gandum
40gm tepung jagung
40gm tepung kentang
20gm tepung kastard
1/2 sudu teh serbuk penaik
50gm gajus-panggang & kisar
Hiasan:
Kuning telur, coklat masakan hitam, coklat masakan hijau dan manik halus
Cara:
1. Pukul mentega, gula aising dan pewarna kunig telur sehingga kembang
2. Masukkan bahan-bahan B dan gaul sebati sehingga menjadi doh
3. Rehatkan doh selama 15 minit dan canai, terap doh mengunakan penerap bentuk aiskrim
4. Susun didalam dulang pembakar, sapu kuning telur diatas permukaan dan bakar dalam ketuhar yang sudah dipanasakan pada suhu 150c selama 15-20minit
5. Sejukkan biskut dan double boiling coklat masakan dan hiasi dengan manik halus.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment