Resepi Biskut Denmark


BISKUT DENMARK

Bahan-Bahan:

2 cawan gula (mklang guna 1½ cwn)
1½ cawan butter
3 cawan tepung jagung
2½ cawan tepung gandum
Vanilla
2 biji merah telur

Icing:

2 kati kacang tanah – sangai & tumbuk (mklang beli readymade aje)
2 bungkus gula icing
4 camb serbuk koko
Air panas.

(Nota : bg sesiapa yg rajin nak buat icing ni silalah, buat ringkas aje dengan mencairkan cooking choc + shortening, celup biskut dlm coklat dan golek ngan kcg tumbuk)

Cara:

Adunkan butter + gula hingga berkrim ·
Masukkan telur kemudian kacau hingga sebati ·
Masukkan esen vanilla dan kacau sebati ·
Ayak semua tepung, masukkan sedikit-sedikt – uli hingga menjadi lembut ·
Gentel bulat – sebesar hujung jari manis je , sbb nanti ia mengembang.
- bakar dan sejukkan.
- celup dlm coklat dan golek dengan kcg tumbuk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...