Resepi Kek Asam Manis



Bahan2


250 gm Buttercup/ Margerin D’bake
1 Cawan gula halus
1 ½ cawan tepung biskut (biskut merrie @ cream cream cracker-blend kering)
1 tin susu kecil pekat manis (kalau yg tinggi sket tu ambil ¾ tin)
6 biji telur gred A ( if telur biasa 7 atau 8 biji)
1 tutup esen vanilla
Pewarna hijau dan kuning
5 peket asam manis.

Cara2

1) Pukul telur hingga kembang-dalam satu bekas.
2) Pukul butter dan gula hingga kembang,kemudian masukkan esen vanilla.-dalam satu bekas lain.
3) Kemudian barulah campurkan telur yang telah dipukul kembang dengan butter dan gula yang telah dipukul asing tadi dalam satu bekas.
4)Masukkan tepung biskut, kemudian susu dan kacau hingga sebati.
5) Asingkan kepada 2 bahagian-satu kuning dan satu hijau.
6) Kukus kek selapis demi selapis.